neljapäev, 28. aprill 2016

Lõhe kirsstomatite ja basiilikukastmega

Üks tänuväärne töövahend köögis on malmpann. Nii hea on sellega toitu nii pliidi peal kui ka ahjus teha. Täna valmis malmpannil lõhe kirsstomatite ja kartulitega ning kõrvale tegin basiilikukreemiga.

Koostis:
600 g väiksemaid kartuleid
4 noaga katki pressitud küüslauguküünt
soola, pipart
õli
600 g lõhefileed
200 g fetajuustu
150 g kirsstomateid

Basiilikukreem:
2 dl paksemat hapukoort
1 pressitud küüslauguküüs
0,5 tl sidrunimahla
soola
peotäis tükeldatud basiilikut (sobib ka kuivatatud basiilik)

Koori kartulid, pressi küüslauguküüned katki ning sega kausis õli ja soolaga ning vala võiga määritud pannile ning rösti 220 kraadises ahjus nii 30-40 minutit, kuniks kartul on seest küpsenud.
Alanda kuumus 150 kraadile ning lisa pannile lõhefilee, millele on peale riputatud soola, pipart ja fetajuust. Pane ka kirsstomat pannile ja küpseta nii kaua kuniks lõhe on küpsenud, s.o ca 15-20 min.

Basiilikukreemi tegemiseks sega kõik ained omavahel.

Valmib tõsiselt hea panniroog lõhest ning kreem on suurepärane küpsete kartulitega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar