neljapäev, 29. september 2016

Kuivatatud õunad

Ka sel aastal on meid õnnistatud rohke õunasaagiga. Kui eelmine aasta olid õunad enamasti ussitanud, siis sel aastal ei ole ma veel ühtegi ussi õunas kohanud :) Õunakookide tegemine on täistuuridel ning kohe kohe hakkan ka erinevaid õunamoose tegema. Nendest siis hiljem, kui toode reaalselt ka juba purgis.

Praegu aga otsustasin järele proovida kuivatatud õunte tegemise. Meenus, kuidas vanaema puupliidi peal õunu kuivatas, no kui raske siis on mul seda elektriahjus teha. Mnjaa, protsess on ise päris pikk, kuid endal ei olegi muud teha, kui õunad koorida, südamik eemaldada ja viilutada, sest pliit teeb kuivatamistöö ise ära.

Pole aimugi, mis õunasordiga meil tegu on, kuid valmivad need septembri lõpp-oktoober ja on väga väga mahlased ja krõmpsud.



Praeahjus kuivatades katta küpsetusplaat paberiga ja asetada sellele ühekordse kihina õunatükid. Algsoojus võiks olla 80-85 kraadi. 

Normaalselt kuivatatud õuntest ei tule pigistades mahla ja nad ei murdu painutades, vaid püsivad elastsena. Pärast kuivatamist hoida õunu 2-3 päeva lahtiselt ja segada aeg-ajalt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar