teisipäev, 20. september 2016

Prantsuse õunakook


Päris pikk paus on siin viimasest postitusest. Suur osa ajast läheb pisikese pesamuna peale, kes on otsustanud, et ta peab 6 kuuselt juba kõndima :) Samas on ka see põnev väljakutse mulle kui täiskasvanule, kes peab valmistama lapsele eraldi toitusid. Jah, olen ostnud ka poest valmistoite, kuid paistab, et kodune toit maitseb rohkem - eriti veel lõhe-köögiviljapüree.


Aga see selleks. Õunapuu on taas sel aastal õuntest lookas ja jätkan õunakookide valmistamisega. See aasta on plaanis ära proovida ka mahlategu, kuid sellest siis edaspidi. Prantsuse õunakook pärineb Sille blogist. Kook tuleb küll väga õhuke, kuid on mahlane ja hea. Võib katte koguseid ka kahekordistada :), siis ka küpsetamise aeg pikeneb.

Põhi:
125 g toasooja võid
1,5 dl tuhksuhkrut
1 muna
2 dl jahu
noaotsaga soola

Kate:
õhukesi õunaviile (valge klaar), nii et terve koogipind saab kaetud ühekordse kihiga.
3 munakollast
1 dl suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
1 pk (200 ml) vahustatud vahukoort

Põhja jaoks vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna, seejärel sool ja jahu. Pane tainas toidukilesse pakituna kaheks tunniks külmkappi.

Katte jaoks vahustada munakollased suhkru ja vaniljesuhkruga, lisada vahukoor.

Lahtikäiva koogivormi küpsetuspaberiga kaetud põhjale laotada põhja taigen. Tainas jääb hästi pehme, lusikaga saab laiali ajada. Panna ahju ja küpsetada 10 minutit. Siis võtta ahjust välja ja katta õunaviiludega ja valada üle kattega. Tuleks küpsetada 175 kraadises ahjus 40-50 min.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar