pühapäev, 18. jaanuar 2015

Sõstrahõnguline mannavaht

Pikalt on juba isu klassikaliste dessertide järele. Meenub lapsepõlv, kui emaga koos sai mannavahtu tehtud, kuidas seda veevannis jahutasime ja samal ajal vahustasime. Oh aegu ilusaid! Nüüd on aeg korrata neid maitseelamusi.

Retsepti järgi tuleb kogus kolmele.

Koostis:
4 dl vett
2 dl punasesõstra mahla
1-1,5 dl suhkrut
1 dl mannat

Eelmise aasta sügis oli üks kena aeg, kui sai õe juures marju korjatud ja need hoolikalt sügavkülmutatud. Tagant järele veel mõtlesin, et mida küll punasesõstardega peale hakata :) Nüüd oli aeg nendeks küps. Pressisin sulatatud punasesõstardest 2 dl mahla ning panin selle potti koos vee ja suhkruga ning lasin korraks keema tõusta, aeg-ajalt segades, et suhkur sulaks.

Seejärel sõrista juurde manna, ise vispliga kogu aeg segades ning keeda nii 5 minutit. Tõsta pott tulelt veevanni (täitsin lihtsalt kraanikausi külma veega ja panin poti sinna "hõljuma"). Mõned minutid lase seal jahtuda aeg-ajalt segades. Mikserda vahule ning serveeri koos külma piima ja näiteks mustsõstardega.