laupäev, 28. märts 2015

Grillitud lõhe

Peale nii kahetunnist jalutuskäiku koju jõudes, vaatasid mind vastu paar nälginud silmi :) Eks tuli end kiiresti liigutama hakata ning valmistasin õhtusöögiks väga lihtsa ja kiiresti valmiva grill-lõhe, mille kõrvale sobis ideaalselt apelsini-tomati salsa.

Koostis:
700-800 g lõhefileed
1 spl hakitud tilli
100 g toorjuustu
2 spl sidrunimahla
soola, pipart
soovi korral tükeldatud või riivitud juustu

Puhasta lõhefilee luudest ja aseta fooliumile. Sega omavahel värskelt pressitud sidrunist saadud mahl, hakitud till ja toorjuust ning määri see kalale. Viimaks riputa peale sool ja pipar ning puista peale peotäis juustu. Juust kalal on abikaasa erisoov, kuigi ma ise ei armasta juustu siis panna, kui kala on fooliumisse mässitud. Üldjuhul tuleb foolium nii peale sättida, et see kala vastas ei ole, vastasel juhul on juust kõik fooliumi küljes :)

Mässi kala fooliumisse ning pane kuumutatud grillile ning küpseta nii 15-17 minutit.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar