kolmapäev, 11. märts 2015

Krustaadid e rosetid

Eelmine aasta sain emalt rosettide e krustaadide valmistamiseks vastavad rauad. Mäletan, kui lapsepõlves neid koos perega tegime ja kui ei eksi kõik ka kohe ära sõime :) Täna avastasin endas midagi uut - mulle lihtsalt meeldib valmistada toite, mida pole aastakümneid söönud. Muidugi i-le annaks täpi see, kui neid kõike valmistaks mu armas ema :) Kuna meievaheline distants on liiga pikk, siis peab ise vaaritama ning sedagi naudinguga.



Koostis:
1 muna
2 sl suhkrut
100 g jahu
2 sl võid
2 dl piima
40 g viina
0,5 l õli küpsetamiseks

Vahusta muna suhkruga, lisa või ja piim ning sega ühtlaseks. Lisa ka jahu ning viin (viin annab küpsistele krõbeduse) ning sega taigen korralikult läbi. Pane taigen tunniks ajaks külmikusse.

Kuumuta õli 180 kraadini. Lase raual rasvas kuumeneda. Tõsta raud välja ja lase veidi nõrguda. Kasta see taignasse nii, et kolmveerand raua kujutisest oleks kaetud taignaga. Kasta õlisse ning küpseta kuldkollaseks. Eemalda küpsenud krustaad kahvli abi raualt ja jäta majapidamispaberile nõrguma. Lase raud enne järgmise kujundi küpsetamist kuumaks. Küpsemisprotsess on väga lühike, seega tuleb silma peal hoida ja vajadusel õli temperatuuri reguleerida.

Jahtunud küpsistele sõelu peale tuhksuhkrut.

Taldrikult kadusid need pea sama kiiresti kui lapsepõlves :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar