kolmapäev, 11. märts 2015

Tsitruseline lõhe grillil

Olime nädal aega Austrias suusatamas ja muidugi ei saa mainimata jätta, et sealne köök on üks mu lemmikumaid. Lihtne ja maitsev! Tegelikult enne kui reisisihtkoht lukku sai, oli päevakorras ka Itaalia. Eelmine aasta puhkasime Sardiinial ja kõige häirivamaks jäi sealne toit. No tõesti ei taha iga päev pitsat ja pastat süüa ning kui valid menüüst midagi erilist, siis tuleb ka kordades rohkem selle eest maksta. Seega kui aus olla, siis Austria valikul üheks kriteeriumiks saigi sealne mitmekülgne toidulaud. Milline nauding oli peale 3h lumelauatamist mäel asuvasse restorani sisse astuda ja sealset Apfel- või Topfenstrudel kuuma vaniljekastmega maitsta. Võtan hoogu nüüd, et saksakeelsed õuna-ja kohupiimastruudlite retseptid tõlkida ja neid ise ka kodus valmistada.

Koju naastes näitas kraadiklaas +17 kraadi, ja loomulikult otsustasime grillida, sel korral lõhet ja sooja varakevadist ilma nautida.

Esmapilgul võib tunduda, et retseptis toodud ained teevad kala hapuks, kuid see ei ole üldse nii. Kala jäi hõrk ja mahlane.

Koostis:
750 g lõhefileed
1 spl peeneks hakitud tilli
2 purustatud küüslauguküünt
1 spl oliivõli
50 ml laimimahla
100 ml sidrunimahla
100 ml apelsinimahla
pipart ja meresoola

Kasutasin värskeid tsitrusvilju ning pressisin neist mahlad välja. Sega kausis kokku till, küüslauk, oliivõli, laimi-, sidruni- ja apelsinimahl. Maitsesta soola ja pipraga. Pane lõhe või siis eelnevalt parajateks tükkideks lõigatud lõhetükid madalasse mitte metallist kaussi ning vala neile marinaad peale. Kata pealt toidukilega ning aseta paariks tunniks külmkappi marineerima. 

Aseta lõhetükid grillile, nahapoolega vastu grilli. Grilli kala suletud grillil 3-4 minutit mõlemalt poolt või kuni nahk on krõmps ning küpsusaste on selline nagu soovid.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar