esmaspäev, 20. aprill 2015

Armeenia šašlõkk

Hakkan järjest erinevaid marinaade katsetama, et see kõige kõige parem oma lihaarmastajast abikaasa maitsemeeltele avastada. Temperatuur õues juba 18 kraadi ja toas ei ta kuidagi enam süüa teha :) Seega kellele grillime liha, kellele juurikaid :D

Koostis:
800g - 1kg seakaelakarbonaadi
2 suuremat sibulat 1 cm paksusteks ratasteks lõigatuna
0,5 dl valgeveini äädikat
0,5 dl õli
5 spl tomatipastat
1/4 tl tšillipulbrit
2 tl suitsutatud paprikapulbrit
3 tl mett
suur peotäis hakitud peterselli 
soola

Lõika lihast suuremad kuubikud. Viiluta sibul ja pane liha juurde kaussi. Sega kokku kõik marinaadi jaoks vajalikud ained. Enne soola lisamist maitse marinaadi ja pane pigem vähem kui rohkem. Vala marinaad lihale, hõõru kätega marinaad lihasse ja jäta 4-6h seisma.

Vardasse lisa lihatükkide vahele sama marinaadis sibulat ja kasvõi veel paprikalõike.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar