esmaspäev, 20. aprill 2015

Suvikõrvitsa omlett

Nädalas on vaid kaks päeva, mil pere saab koos hommikust süüa. Argihommikutel on kõigil erinevad ärkamisajad ja muud toimetamised ning ühine söömaaeg on alles õhtul. Kuna nädalavahetused on erilised, siis tuleb ka hommikusööke erilise usinusega teha :)

Suvikõrvitsa omlette võib ehk ka nimetada suvikõrvitsa muffiniteks, sest valmisid need just muffinivormides :)

Allolevast kogusest saab nii 10-12 omletti/muffinit.

Koostis:
1 suurem suvikõrvits
1 suur sibul
8 muna
4 spl vahukoort
4 spl tšillikastet
1 spl õli
kirsstomateid
soola, pipart
200 g riivitud juustu (feta, sinihallitus, kitsejuust, parmesan jne)
suur peotäis värsket peterselli või tilli

Riivi pestud suvikõrvits. Haki sibul ja kuumuta õlis nõrgal kuumusel mõned minutid ning lisa kuivaks pigistatud suvikõrvits ja kuumuta segades veel mõned minutid. Maitsesta soola, pipraga. Jaga saadud segu muffini paber- või silikoonvormidesse (pabervormide puhul jälgi, et need terved oleksid. Vajadusel kasuta kahte pabervormi ühe muffini valmistamiseks.) Puista peale just see riivitud juust, mis endale kõige rohkem meeldib. Vahusta munad kergelt koorega, maitsesta tšillikastme, hakitud ürtide, soola ja pipraga.
Kalla vormidesse ja pista peale poolik kirsstomat. Küpseta 200 kraadi juures nii 15 minutit, olenevalt muffinivormide suurusest. Võta need kohe ahjust, kui muna on pealt hüübinud. Lase mõned minutit jahtuda ning siis alles eemalda need vormist.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar