laupäev, 11. aprill 2015

Kohukesed

Viimane kord, kui Eestis toidupoes käisin, oli mu esimeseks ostuks erinevad kohukesed :) Kuna ma kohupiima armastan ja siin maal seda õiget teralist ei leidu, siis otsustasin paar pakki kaasa osta ja ise kohukesi kodus valmistada. Tänu Martiina blogile sain sealt suurt julgustust ja inspiratsiooni ning nii need kaunikesed päevavalgust nägidki.
Ahjaa - ostsin kohukeste tarbeks ka eraldi silikoonvormi, et šokolaad sealt hõlpsasti välja tuleks. Vormi lilleline kujund on suisa boonuseks :)

Allolevast kogusest saab ligikaudu 30 kohukest.

Koostis:
500 g teralist kohupiima (Farmi)
2 dl rõõskakoort
0,5 dl suhkrut
0,5 tl vanillisuhkrut
300 g šokolaadi

Vahusta rõõskkoor suhkruga pehmeks vahuks, siis lisa vanillisuhkur ja vahusta veel korra. Sega hulka kohupiim. Tõsta kohupiimasegu sõela peale (võid vajadusel kohupiimasegu panna marli sisse ja siis sõela peale; ma ei pidanud marli kasutust vajalikuks), sõel tõsta kausi peale ning lase kohupiimal külmikus üleöö nõrguda, et liigne vedelik eralduks.

Järgmisel päeval sulata ja tempereeri šokolaad eelkõige seetõttu, et siis tulevad kohukesed vormist välja ja ei sula toatemperatuuril nii kiiresti. Kasutasin tumedat šokolaadi, kuid järgmisel korral teen kohukesi piimašokolaadiga. Siis jääb abikaasa ninakrimpsutus mõrususe üle ära :o) Haki šokolaad peenemateks tükkideks. Pane 2/3 tükkidest potti, mis omakorda tõsta keeva veega täidetud potti nii, et šokolaaditükkidega pott jääks poolest saati vee sisse. Lase tükkidel sulada, kuni ühtegi tükki enam järel ei ole. Siis tõsta šokolaaditükkidega pott veest välja (jälgi, et vett šokolaadi hulka ei satuks), lisa pool allesjäänud šokolaaditükkide kogusest ja sega kuni viimasedki tükid on sulanud. Šokolaad muutub nii järjest paksemaks.
Tõsta pott uuesti teise potti, kuuma vee sisse (vajadusel tuleb vesi uuesti keema ajada) ning lase šokolaadil taas kuumeneda, et ta taas vedelamaks läheks. Tõsta taas pott veest välja ning lisa viimased šokolaaditükid ja sega taas nii kaua, kuni kogu šokolaad on sulanud.

Kasuta soovitavalt silikoonvormi, nii saad hiljem kohukesed sealt ka hõlpsasti kätte. Määri silikoonvormi seinad ja põhi šokolaadiga, kasutades selleks kas silikoonpintslit või teelusikat. Kasuta julgelt šokolaadimassi vormi määrimiseks, siis pole ka ohtu, et vormist välja võtmisel šokolaad mureneks. Pane vorm paarikümneks minutiks sügavkülma, et šokolaad taheneks.

Täida vorm peale šokolaadi tahenemist kohupiimaseguga. Kasuta selleks kas tordipritsi või teelusikat. Seejärel kata kohukesed pealt sulašokolaadiga, kasutades selleks lusikat ning tõsta vorm taas nii paarikümneks minutiks külmkappi.

Kui šokolaad on kenasti tahenenud, eemalda kohukesed ettevaatlikult silikoonvormist ja voila - aeg on nosima hakata! :) :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar