reede, 10. aprill 2015

Rummipallid

Päris ausalt pean tunnistama, et ma ei ole kunagi rummipallidest lugu pidanud. Ehk on selle taga olnud põhjuseks minu töö, mille raames pidin väga, no tõesti väga palju erinevaid tootegruppe maitsma, sh torte, kooke, värskeid küpsiseid. Sortimendikoosolekute raames eraldasin rummikoogid teistest toodetest ning nende maitsmine jäi teiste kolleegide rõõmuks. Nüüd aga käis koljus mingi klõps ära ja otsustasin neid ise valmistada.

Valmistamisprotsess on ääretult lihtne ja olgem ausad, pallid said ka väga maitsvad. Ehk on siin tegu alkoholi sisaldusega, mida jaekettides müüdavates rummipallides peab aeg-ajalt tikutulega taga ajama, kuid ise lisasin nii, et oleks ikka rummi maitset tunda :)

Allolevast kogusest valmib nii 25-30 rummipalli.

Koostis:
230 g küpsiseid
60 g võid
2 muna
100 g tuhksuhkrut
3 spl kakaod
3-4 cl rummi

Purusta küpsised (mina kasutasin selleks blenderit). Vahusta toasoe või suhkruga ning lisa sellele ükshaaval munad. Vahusta uuesti ning lisa kakao. Sega läbi ning lisa küpsisepuru ja rumm. Jälgi, et mass jääks siduv, st tuleb kausi seinte küljest lahti. Veereta segust käte vahel sobiva suurusega pallid ja veereta neid kookoshelvestes ning pane mõneks hetkeks külma.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar