Desserdina oli meil taas menüüs mure õuna-kaerapirukas, mis on mu abikaasa vaieldamatu lemmik. Siiani oleme sooja koogi kõrvale söönud jäätist, kuid nüüd otsustasin pakkuda Mari-Liisi vaniljekastet. Kaste sai väga mõnusalt kreemine ja ideaalne sõber õunukoogile :) Samas mõne nõudlikuma maiasmoka taldrikule võib panna nii vaniljekastet kui ka jäätist :)
Koostis:
2 munakollast
1 spl suhkrut
1 tl kartulitärklist
näpuotsa täis soola
2,5 dl piima
1 sl vaniljesuhkrut
1 spl võid
Vahusta munakollased, lisa suhkur, sool, tärklis ja piim. Sega läbi ning kuumuta väga madalal temperatuuril nii 10 minutit, kuni segu pakseneb ning sega pidevalt. Tõsta tulelt ja lisa või ja vaniljesuhkur. Tõsta pott külma veevanni ja vispelda pidevalt, et kaste klompi ei läheks.
Sobib ideaalselt hapukamate dessertide juurde.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar