Koostis:
1 punt sparglit
2 spl õli
1/2 sidrunist pressitud mahl
soola, pipart
muna
1 tl veiniäädikat
Pese sparglid ja lõika alt ära puitunud varre osa. Kuivata sparglid ja pane kilekotti. Lisa neile õli ja sidrunimahl ning sool ja pipar. Sulge kilekott ja masseeri kotti korralikult, et kõik maitsed seguneksid. Võid jätta külmikusse marineeruma 30 minutiks või grilli kasvõi kohe mõni minut kummaltki poolt.
Uputatud muna valmistamiseks aja potis vesi keema. Lisa veele veidi soola ja veiniäädikat. Löö muna lahti väikesesse kaussi. Vesi peab keema vaikselt, ilma suurte mullideta. Lükka potis vesi ringjalt liikuma nii, et keskossa tekib keeris. Keerisesse libista kiirelt muna. Keerlev vesi peaks hõljuva munavalge nüüd ringjalt munakollase ümber end mässima. Keeda 2-3 minutit ja tõsta sparglite peale.
Võid roale peale riivida ka veel parmesani juustu.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar