teisipäev, 4. august 2015

Krõmpsused kurgid

Päris pikk aeg on möödas viimasest postitusest. Kuid tänaseks isud jälle tagasi ja lõhnade tajumine ei aja enam väga iiveldama :) Seega saan uute lemmikute lisamisega jätkata.

Paar aastat tagasi sain sõbrannalt väga hea marineeritud kurkide retsepti. Kurgid jäävad mõnusalt krõmpsused ja kui purk juba avatud, siis tühjeneb see väga kiiresti.

Koostis:
kurki
tilliõisikuid
mustsõstralehti
musta terapipart
küüslaugu küüned
sinepiseemneid
mädarõigast

Marinaad:
1l vee kohta:
2 spl jämesoola
1 1/2 spl suhkrut
lõpus 2 spl äädikat

Hoia kurke paar tundi külmas vees. Pane steriliseeritud purkidesse till, mustsõstralehed, must terapipar (nii 5-6 tk per purk), küüslaugu küüned (nii 3 tk per purk) ja puhastatud tükeldatud mädarõigas (nii 4-5 cm kulub 2kg kurgi kohta) ning kõige viimasena ka kurgid.

Valmista marinaad, kuid ära veel äädikat lisa. Keev marinaad vala purkidesse kurkidele peale ja lase seista 5 min. Kalla seejärel marinaad tagasi potti ja keeda veel 5 minutit. Enne, kui marinaadi valad uuesti kurkidele, lisa marinaadile äädikas. Nüüd saad vedeliku kurkidele valada, sulgeda kaaned, purgid tagurpidi pöörata ning katta vatitekiga vm sooja hoidva asjaga.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar