teisipäev, 4. august 2015

Maasikarull toorjuustukreemiga

Rõõm oli alles hiljuti külastada väga head sõbrannat, kes vähemalt minu üllatuseks oli valmistanud meile ka maasikarulli. Ta on suurepärane soolaste toitude valmistaja ja pean päris ausalt tunnistama, et ei teadnudki, kui suurepärane kokk on ta ka dessertide valmistamisel.

See rull söödi väga ruttu ära ja ma kohe pidin seda kodus järele tegema. Tähistasime abikaasaga pulma-aastapäeva ning maasikarull sobis ideaalselt sinna päeva.

Koostis:
Biskviit:
2 muna
2 dl suhkrut
1 dl jahu
1 dl tärklist
1 tl küpsetuspulbrit
2 apelsinist pressitud mahl

Kreem:
4 dl vahukoort
200 g toasooja Philadelphia toorjuustu
2 sl tuhksuhkrut
1 tl vanillsuhkrut
maasikaid vm marju nagu mustikad, vaarikad

Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Sega kuivained omavahel ning lisa munamassile ning sega korralikult läbi. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja aja ühtlaselt laiali. Küpseta 200C juures 9-10 minutit. Kummuta biskviit teisele, suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile. Eelmada pealmine paber ning kata biskviit niiske köögirätikuga. Kui biskviit on kenasti jahtunud, niisuta seda apelsini mahlaga.

Kreemi valmistamiseks vahusta vahukoor. Lisa toasoe toorjuust, tuhk- ja vanillsuhkur ning mikserda segamini. Kata biskviit 3/4 kreemikoguse ja tükeldatud maasikatega ning keera rulli. Ülejäänud kreemiga kaunista rull pealt ning lisa mõned maasikad.

Aega kulub sellise maitsva desserdi valmistamiseks vaid 30 minutit :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar