teisipäev, 4. august 2015

Punasesõstra želee

Sellesse aastanumbrisse mahub veel üks moos...võib-olla ka mitte viimane :) Uue kodu hoovis märkasin kevadel, et 2 marjapõõsast on istutatud eelmiste omanike poolt. Oi kui rõõmus ma olin, arvates, et tegu on mustsõstardega. Kui ühel päeval marjad hakkasid punakat jumet võtma, krimpsutasin vaid nägu, et mis ma nendega nüüd teen.

Esiteks sobivad nad suurepäraselt niisama söömiseks :) Teiseks korjasin ühelt põõsalt marjad ja sügavkülmutasin need. Talvel mõnus neid mannavahule lisada või kisselli tegemisel kasutada. Kolmandaks miks mitte teha aga želeed - aitäh ema, kes mind nii hea mõttega üllatas!

Tegemist suhteliselt kiiresti valmiva želeega, mida sobib süüa võisaiaga ning külma piima peale rüübates või miks mitte siis putrudele või dessertidele lisades.

Minu komistuskiviks sai üliväike sõel :) Pidin iga purgi jaoks eraldi koguse läbi sõela pressima, et vedelik kestadest eraldada. Paras nikerdamine oli, aga tulemus oli seda väärt. Järgmiseks korraks soetan juba suurema sõela selleks :D

Koostis:
1 kg punaseid sõstraid
1 kg suhkrut

Pese sõstrad (vartest pole puhastada vaja), pane potti ning kuumuta aeglaselt puulusikaga surudes keemiseni. Keeda umbes 10 minutit, kuni marjad on pehmed.
Nüüd lisa suhkur ja sega, kuni suhkur on sulanud. Keeda seejärel 8-10 minutit tugevalt kuumusel, sega pidevalt.
Kalla tarretis läbi peenekoelise sõela (kui tahad eriti klaari tarretist, siis lisa sõelale veel kahekordne marli), lase nõrguda.
Kalla tarretis hoolega pestud ja ahjus kuumutatud purkidesse ja sulge kohe.

Sobib hästi pannkookide ja külma piimaga.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar