laupäev, 2. jaanuar 2016

Röstitud bataat ehk maguskartul

Kunagi ei pidanud ma maguskartulist lugu. Ilmselt valmistasin sellest roa valesti ja tundus kuidagi võõras. Alles hiljuti pakuti ühes restoranis toidu kõrvale röstitud bataati ja see oli ülivõrdes hea. Täna õhtusöögiks tegin lihtsaid hakk-kotlette ja kõrvale otsustasin ka pakkuda röstitud maguskartulit. Tulemus oli suurepärane! Kui mees kiidab, siis võib ka järgmisel korral teha :)

Bataati ehk maguskartulit soovitatakse süüa seedeprobleemidega inimestel. Hiina meditsiinis on bataadile omistatud maagilisi raviomadusi paljude haiguste puhul. Bataati soovitatakse süüa ka juusteprobleemide puhul, kuna sisaldab suures koguses beeta karotiini, mis on abiks väljalangevate ja katkiste juuste korral. Bataadis leidub ka rohkesti A-vitamiini, rauda jt tervisele vajalikke aineid.

Koostis kahele:
2 suuremat bataati
2,5 spl õli või sulatatud kookosrasva
0,5 tl tüümiani
veidi soola
näpuotsatäis chilli pulbrit
veidi vürtsköömneid

või 
2 suuremat bataati
2,5 spl õli või sulatatud kookosrasva
0,5 tl kaneeli
veidi soola


Sel korral tegin esimese variandi järgi, kuna see annab mõnusa vürtsisuse kartulile.

Kuumuta ahi 190 kraadini. Pese bataadid (koorima ei pea) ning lõika pikuti umbes 5 mm kangideks. Pane kaussi õli ja maitseained ning sega korralikult. Lisa lõigatud kartulid ja sega taas korralikult läbi, et kõik kartulid saaksid maitseainetega ühtlaselt kaetud. 

Laota maguskartul küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 30-40 minutit, kuni kartul on servadest veidi pruunistunud ja pehme. Nii 1-2 korda pööra kartuleid küpsemise käigus.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar