pühapäev, 24. jaanuar 2016

Saia-munaroog

Abikaasa armastab endale nädalavahetustel soojasid saiu küpsetada võileiva grilliga. Täna tegin pea samadest koostisainetest hommikusöögi aga panni peal ja sai teine väga toitev ja maitsev. Saia-munaroog on väga toitev ja kõht täitub kiiresti. Retsept ise pärineb ilmselt 80 aastatest, sest olen selle kuskilt välja lõiganud ja oma selleaja kokaraamatusse kleepinud. Üldse on see väike märkmik palju huvitavaid retsepte täis, mida tänapäeval väga teinud ei ole. Ehk iga asi siis omal ajal :)

Koostis 4-le:
200 g saiaviile
2 klaas piima
3-4 muna
soola
maitsetaimi
100 g pekki või sinki
50 g riivjuustu (soovi korral)

Sai leotatakse piimas pehmeks, klopitakse muna ja maitsetaimedega, maitsestatakse soolaga. Väikesteks kuubikuteks lõigatud pekk või sink praetakse pannil, saia-munasegu valatakse juurde ja kuumuatatakse nõrgas kuumuses aeg-ajalt segades, kuni muna on hüübinud. 

Süüakse hommikusöögiks või antakse kohe lauale, lisandiks kartulid ja kurgi-, porgandi- või kaalikasalat.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar