reede, 19. veebruar 2016

Kevadrullid köögiviljadega

Mu sõbranna tütar pakkus viimasel külaskäigul omatehtud kevadrulle, mis kadusid söögilaualt väga kiiresti. Retsept on võetud tema blogist, kuid veidi endale sobivamaks tehtud.

Koostis:
Pool pakki filotaigent
2 riivitud porgandit
100 g valget redist
1/2 porrut
1 punane paprika
2 küüslauguküünt
1 punane sibul
100 g hiina või jääkapsast
väike jupp ingverit
sool
pipar
veidi kardemoni
5 dl köögiviljapuljongit 
õli
magus-haput tšillikastet köögiviljade dippimiseks

Võta filotainas sulama ja aseta sellele kuiv rätik ning kuiva rätiku peale niiske lapp. Nii ei kuiva tainas ära. Rootsis müüakse ka filotainast jahutatuna, seega igasugune sulatamine jääb ära :)
Prae pannil riivitud porgand ja redis ning teised tükeldatud koostisosad. Kui need on pannil olnud umbes 5 minutit, lisa pool puljong. Lase haududa (vahepeal segades), kuni vesi on aurustunud. 
Haruta hästi ettevaatlikult tainas lahti. Lõika see 6ks ruuduks.Võta üks leht taigna ruut, pane teelusikatäis köögivilja segu filotaigna ruudu nurka, rulli seda diagonaalset teise nurga poole. Kui oled poole ruudu peale jõudnud, voldi vasak ja parem nurk keskele, rulli lõpuni. Määri viimast nurka õliga, et taigen kinni püsiks. Tee ka teiste rullidega samamoodi. Vaata pildilt, kuidas voltida.
Pane rullid ahjuplaadile, küpseta 200C juures umbes 20 minutit, kuni on pealt kuldpruunid.
Serveeri koos magushapu kastmega.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar