neljapäev, 19. november 2015

Kräsupea kook

Nädalake pole midagi kodus küpsetanud, aeg on end parandada, veelgi enam, kui täna on Meestepäev. :) Kräsupea on olnud üks mu lemmikuid, kuid alati olen selle valmiskujul poest ostnud. Viimasest ostmiskorrast on ka päris pikk aeg möödas, sest kooki süües avastasin, et sinna oli lisatud kirsse, mis mulle kookide sees absoluutselt ei maitse. Nüüd oli siis aeg esimest korda asi käsile võtta nagu paljude muude roogade puhulgi ja üks mahlane kräsupea ise valmis küpsetada. Põnev, elu on ju üks vahva seiklus :)

Koostis:
Hele biskviit:
2 muna
150 g suhkrut
1,5 tl vaniljesuhkrut
195 g jahu
1 tl söögisoodat
200 g hapukoort


Tume biskviit:
1 muna
75 g suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
100 g jahu
0,5 tl söögisoodat
100 g hapukoort
2 spl kakaod

Täidis:
900 g hapukoort
130 g suhkrut
0,25 tl vanillipulbrit
4 küpset purustatud banaani
peotäis kookoshelbeid
klaas sooja kakaod

Glasuur:
100 g tumedat šokolaadi
1 dl rõõskakoort

Kaunistamiseks:
granaatõuna seemneid või maasikaid

Heleda biskviidi jaoks vahusta munad suhkruga heledaks vahuks, lisa hapukoor, omavahel segatud jahu ja sooda ning sega ühtlaseks. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta eelkuumutatud 180-kraadises ahjus umbes 20 minutit või kuni kooki pistetud tikk jääb puhtaks.

Tumeda biskviidi jaoks vahusta muna suhkruga heledaks vahuks, lisa hapukoor, omavahel segatud jahu, sooda ja kakao ning sega ühtlaseks. Valmis taigen vala ümmargusse koogivormi (24-26 cm) ja küpseta eelkuumutatud 180-kraadises ahjus umbes 15-20 minutit.

Jahtunud hele koogipõhi lõika kuubikuteks ja sega hapukoore-suhkruseguga. Jahtunud tume koogipõhi immuta kakaoga ning kata püreestatud banaanimassiga. Sellele puista peale kookoshelbeid ning see kata omakorda biskviidikuubikute-hapukoore seguga.

Glasuuri tegemiseks kuumuta rõõskkoor ja sulata selles šokolaad. Sega pidevalt. Glasuur vala koogile ning puista omakorda üle granaatõunaseemnetega. Lase külmikus öökene seista ja maiusta juba järgmisel päeval.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar