kolmapäev, 17. detsember 2014

Magusas marinaadis kalkunifilee

Jälle see kalkun!

See on lihtsalt võrratult hea ja kerge liha. Kalkunilihas sisalduvad kasulikud ained aitavad hoida kolesterooli madalal, aitavad võidelda südamehaiguste vastu, organiseerivad närvide tegevust ja korrastavad immunsussüsteemi talitlust. Samuti reguleerivad vererõhku. Kalkuniliha sisaldab rohkelt valku, kuid see-eest on madala rasvasisaldusega.

Nagu eelnevalt olen maininud, siis olen kiindunud Rannamõisa retseptidesse ja siit taas üks sealsest portaalist tulemas. Kuna grill seisab aastaringselt terrassil ja õues jätkuvalt +1 kraadi, siis miks ka mitte veidi grillihõngu hoovi lasta.

Koostis:
700 g Rannamõisa jahutatud kalkunirinnafileed
mõned sellerivarred
soola


Marinaad:
2 sl (kerge kuhjaga) fariinsuhkrut
3 sl palsamiäädikat
2 sl oliiviõli
2 sl heledat sojakastet
1-2 tl cayenne pipart (olenevalt, kui tulist liha soovite)
kimbuke tüümiani, peeneks hakituna


Sega marinaadi ained omavahel. Lõika kalkunifilee u 1-2cm viiludeks ning pista lihatükid marinaad. Lõika sellerid 10 cm juppideks ning pista need samuti liha juurde. Sega kätega, et kõik saaks marinaadiga kaetud. Sulge kaanega ning lase lihal üleöö maitsestuda. Vahetult enne grillimist maitsesta lihad kergelt soolaga ning küpseta grillil valmis.

Liha jäi mahlane ning erinevad maitseained andsid lihale hõrgu, kuid samas veidi karamellise maitse. See retsept läheb meil veel ka talvel käiku :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar