teisipäev, 16. detsember 2014

Mure õuna-kaerapirukas

Hea on ennast olemasolevast keskkonnast lahti kiskuda ja õue tuulutama viia. Käisime tähtpäeva tähistamas Barcelonas ning sealne +17 kraadi vs meie +1 kraadi juures oli energiat andev ja patareisid laadiv. Viimasel õhtul lubasime endale suurepärase liharestorani roogade maitsmist. Lihad olid hästi küpsetatud ja mõnusalt mahlased. Desserti enam suurt nautida ei jaksanud, sest kõht oli oma koorma juba saanud.

Koju jõudes jätkasin abikaasa üllatamist vaatamata sellele, et tähtpäev oli juba eilsesse päeva jäänud. Valmistasin talle ta tänase päeva ühe lemmikuima koogi. Retsept pärineb raamatust "100 kooki".

Sõbranna valmistas mõni aeg tagasi sama koogi ning ta tunnistas, et külalised, kes väga kookidest lugu ei pea, kiitsid selle hõrkust ja mahlakust taevani :)

Koostis:
Põhi:
100 g võid
0,5 dl suhkrut
2,5 dl nisujahu

Täidis:
4-5 keskmise suurusega haput õuna
1,5 dl fariinisuhkrut
75 g + 1 sl võid
2 muna
1 dl kaerahelbeid
0,5 sl jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit

Serveerimiseks:
vanillikaste või -jäätist.

Valmistusaeg: 20 minutit + küpsetamiseks 45 minutit

Põhja valmistamiseks sega toasoe või, suhkur ja jahu ühtlaseks taignaks. Suru 26 cm läbimõõduga võitatud koogivormi põhja ja äärtele. Sulata pannil 1 sl võid. Koori õunad, puhasta südamikest ja lõika sektoriteks. Sega õunatükid sulavõiga, lisa 0,5 dl fariinisuhkrut ja kuumuta 5 minutit. Vala segu taignale. Vahusta täidise jaoks 75 g toasooja võid koos 1 dl fariinisuhkruga.

Lisa munad, kaerahelbed ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Tõsta täidis õunte peale. Küpseta 175 kraadises ahjus 45 minutit. Lase koogil jahtuda. Serveeri pisut jahtunult koos külma vanillikastme või -jäätisega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar