esmaspäev, 29. detsember 2014

Kõrvitsapüreesupp suitsujuustuga

Jõulud möödusid kõhule üllatavalt kergelt. Ei mingeid ülesöömisi. Kuid sellest hoolimata on isu kergemate toitude järele. Kuna sügavkülmas oli tükeldatud kõrvits ootel, siis vürtsine supp sobis kohe ideaalselt pakasest paukuvasse külma ilma.

Koostis:
2-3 sl võid
1 kg kõrvitsa viljaliha
2 suuremat porgandit
1-2 suuremat kartulit
1 sibul
2 küüslaugu küünt
3 cm jupp ingverit
1 liiter köögiviljapuljongit
200 g suitsujuustu
soovi korral soola ja muid vürtse nagu kurkum, must pipar, vürtsköömneid

Koori ja tükelda porgandid, sibul ja kartul. Lõika kõrvitsa viljaliha kuubikuteks. Koori ingver ja küüslauk ning haki peeneks. Kuumuta paksupõhjalises potis või ning pruunista köögivilju mõni minut. Lisa ingver ja küüslauk ning prae veel paar minutit. Vala peale puljong ning hauta köögiviljad madalal kuumusel pehmeks. Tõsta pott tulelt ning lisa supikogule tükeldatud suitsujuust. Püreesta supp saumiksriga.

Lisa soovi korral sool ja vürtsid.

Serveeri röstitud erinevate seemnetega, riivitud suitsujuustu ja/või krõbedate krutoonidega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar