esmaspäev, 29. detsember 2014

Pardikoivad pähklikastmega

Olles teadlik, et jõulude ajal on sugulastel laual peamiselt sealiha, siis otsustasin enne suuri söömapäevi parti valmistada.

Koostis 3-le:
75g kreeka pähkleid (u 1,5 dl)
3 pardikoiba
1 sl võid
1,5 sl külmpressitud oliivõli
1 suur sibul
0,5 dl granaatõunasiirupit
2,5 dl kanapuljongit
0,5 sl suhkrut
1/4 tl kollajuurt
1/4 tl kaneeli
1/4 tl musta pipart
1/8 tl muskaatpähklit
soola

Kaunistamiseks:
granaatõunaseemneid

Rösti pähklid ahjus või kuumal kuival pannil kuldseks ja aromaatseks, siis jahvata. Kuumuta suurel kõrgete servadega pannil 0,5 sl võid ja 1 sl oliivõli. Maitsesta pardikoivad soolaga, siis prae pannil või-õlisegus ümberringi kuldpruuniks. Tõsta kõrvale. Kuumuta pannil 0,5 sl võid ja 0,5 sl õli. Lisa hakitud sibul ja prae kuldseks. Lisa pannile jahvatatud pähklid, granaatõunasiirup, kanapuljong, suhkur ja vürtsid. Sega hoolega läbi, siis lisa pannile pruunistatud pardikoivad. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pann kaanega ning hauta tulel umbes 1,5 tundi. Sega aeg-ajalt.

Serveeri koos riisi ja toorsalatiga ning kaunista granaatõunaseemnetega. 

Pähkline kaste oli äraütlemata maitsev koos basmati riisiga :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar