kolmapäev, 4. veebruar 2015

Juustune ahjupasta kanaga

Koduses õhkkonnas on tasakaalu hoidmine tähtsamaid ülesandeid. Nii et, kui eile oli õhtusöögiks lihavaba roog, siis täna parandasin ennast, valmistades mehe rõõmuks kanalihaga koorese ja juustuse pasta. Abikaasa küsis korduvalt, mis õhtul menüüs. Koostisosade ettelugemisel jätsin välja pasta, mida ta vabatahtlikult ei söö. Ma kohe ei oska muiet näolt pühkida, kuid huuled jäid suletuks :)

Rooga on tõesti lihtne teha ja on väga maitsev - kreemine ja juustune. Algsele retseptile lisasin veel 150 g brokkolit.

Kui toit laual ja abikaasa oli juba esimesed suutäied maitsnud, jälgisin teda vaikides, saamata aru, kas see pasta mittesöömise jutt ikka peab paika. Ja siis märkas ta kanaliha vahel makaroni :) :) Oi seda pilku ta silmis ja minu rõkkavat naeru :) Ei olnud asi nii hull, kui ta sellest rääkinud oli. Natukene panen teda proovile ka, tehes ikka toite, kus on ained, mida ta ei söö. Ja siis avastame koos, et väike kogus neid lapsepõlves "traumat" tekitanud toiduaineid manustada, on ju täiesti ok.


Koostis:
175 g meelepärast pastat
400 g Rannamõisa jahutatud broilerikintsuliha või broilerifileed
2 dl rõõska koort (35%)
2 dl tomatipastat
150 g toorjuustu
125 g mozzarella juustu
200 g riivitud suitsujuustu
150 g brokkolit
soola


Keeda pasta soolaga maitsestatud vees valmis, nõruta seejärel. Samal ajal lõika kintsuliha väiksemateks tükkideks ning prae pannil valmis, vahepeal maitsesta soola ja pipraga. Keeda minut brokkoli soolvees ning nõruta samuti. Seejärel pane keedetud pasta, kana ja brokkoli ahjuvormi, vala juurde rõõsk koor, tomatipasta ning sega väiksemate tükkidena juurde toorjuust (see sulab meeldivalt pastarooga). Sega kergelt segamini ning laota peale mozzarellatükid ning seejärel suitsujuust. Küpseta 200 kraadi juures ca 30-40 minutit.