pühapäev, 8. veebruar 2015

Veinine notsu

Neli päeva järjest on lund sadanud ning tõsine talvetunne on kevadtunde troonilt tõuganud. Mis seal siis ikka - paneme jälle suusad alla ja kihutame mägedest alla, et siis uuesti tippu jõuda :) Peale sellist usinat spordipäeva kulub tõesti korralik seapraad marjaks ära. Et talle mahlakust anda, siis sai notsu veidi purju joodetud :)

Koostis:
500 - 600 g seakaelakarbonaadi
1 suurem sibul
3 tl Felix Põltsamaa kanget sinepit
250 ml valget veini
soola, pipart

Lõika kaelakarbonaadist 1 cm paksused tükid ning tao need lihahaamriga õhemaks ning maitsesta soola ja pipraga. Tükelda sibul ning pruunista sibul koos lihaga pannil. Kastme jaoks sega omavahel sinep veiniga ning vala see pannile. Hauta liha 1h madalal temperatuuril.

Sealiha kõrvale valmistasin täidetud šampinjone.

Seened:
10 tk šampinjoni
100 gr murulaugumaitselist toorjuustu
1/4 punast paprikat

Puhasta seened ja eemalda jalad. Puhasta paprika ja lõika pisikesteks tükkideks ning sega toorjuustuga. Täida seened seguga ning lao küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 185 kraadi juures 15-20 min.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar