neljapäev, 12. veebruar 2015

Kalkuniliha kotletid

Eelnevalt olen teinud kotlette sealihast, kuid sel korral siis proovin linnuliha ja porgandi kooslust. Kõlab huvitavalt - eks ole :) Kummaline kogu selle valmistamise protsessi juures oli hetk, mil abikaasa sai teada, et liha miksin porgandiga ja ta ei teinud teist nägugi. Aitas porgandid kõik isegi ära riivida :) Ilmselt saan siin järeldada vaid üht - koduste toitudega olen suutnud talle tõestada, et juurviljade kasutamine roogades annab põneva ja huvitava maitse ning need on ka tervislikud. Kui ta ise peaks endale süüa tegema, siis on köögiviljade kasutamine v.a tomat ja kurk, tema toitudes välistatud.


Nüüd kotlettide juurde. Allolevast kogusest saab nii 8-10 tk.

Koostis:
600 g kalkunihakkliha
230 g porganeid
soola, pipart, tilli
õli

Koori ja riivi porgandid ning sega kalkunihakklihaga. Kuna mul oli kodus kalkuniliha, siis peenestasin selle blenderiga :) Tuleb tunnistada, et blender on üks tänuväärne abiline köögis. Muidugi  pärast see terade puhastamine lihast on omaette protsess. Lisa sool ja pipar ning sega taigen korralikult läbi. Kuumuta pannil õli. Vooli kätega taignast peopesa suurused kotletid ning prae mõlemalt poolt kuni on kuldpruun jume saavutatud. Peale valmimist riputa peale tilli.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar