neljapäev, 12. veebruar 2015

Šokolaadine vulkaan

Üks parimaid šokolaadisemaid magustoite on vulkaan ehk teisisõnu šokolaadi fondant. Nimetus tuleneb koogi sisust, mis peale küpsemist jääb vedel ja voolav. Ja kui maitsev on see veel, kui sooja vulkaani kõrvale saab pakkuda vanilje-koorejäätist...mmm.

Koostis kolmele:


85 g tumedat šokolaadi
75 g võid
75 g suhkrut
37 g jahu
2 muna
vanilje-koorejäätist
Soovi korral: 1 tl brändit

Määri ramekinvormid võiga ning puista pind üle kaneeli või kakaopulbriga. Sulata potis või ja šokolaad ning tõsta pott kõrvale. Vahusta suhkur munaga ning lisa sulatatud šokolaadile ning mikserda 5 minutit. Lisa jahu ning vahusta veel minutike. Kalla segu vormidesse. Kui olin ühe ramekinvormi täitnud, lisasin taignale 1 tl brändit (võib ka ilma brändita teha ja tuleb sama hea!) ja segasin selle taignaga läbi. Vala ka ülejäänud taigen vormidesse ning küpseta 180 kraadi juures 10-12 minutit. Jälgi küpsemisprotsessi. Oluline on mitte üle küpsetada, et sisu ikka vedel jääks. Kummuta taldrikule, lisa soovi korral jäätis ning asu kohe sööma :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar