laupäev, 14. märts 2015

Kikerhernekarri kookospiimaga

See on üks mu lemmikumaid taimetoite täna. Retsept pärineb taas www.taimetoit.ee leheküljelt ja ma jagan seda suurima hea meelega mõningate täiendustega. Roog on väga maitsev, valmib kiiresti (20 min) ning sobib eelnevalt kirjeldatud oa-suvikõrvitsa kotlettidega ning kindlasti riisiga.

Koostis:
75 g võid
2 sibulat
1 tl soola
2 tl karripulbrit
1 tl jahvatatud vürtsiköömneid
2 loorberilehte
2 purki kikerherneid (380 - 400 g on 1 purk)
4 tomatit
400 g kookospiima
2 sl sojakastet või tamarit
1 tšillipipra kaun
keedetud riisi serveerimiseks

Sulata paksema põhjaga potis või, lisa tükeldatud sibul ja sool ning prae paar minutit. Lisa karripulber, jahvatatud vürtsköömned ja loorberilehed. Sega ja prae minutike. Seejärel lisa kurnatud kikerherned ja prae veel minut. Nüüd lisa hakitud tomatid ja tšilli ning lase paar minutit haududa. Lisa kookospiim ja lase vähemalt 5 minutit podiseda. Kõige lõpus lisa sojakaste või tamari ning sega. 

Serveeri riisiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar