Allolevad kotletid on väga maitsvad ja mahlased. Kahjuks aga ei õnnestunud mul oma abikaasat kahe järgneva retsepti järgi tehtud roogasid sööma saada. Ta otsustas endale ikkagi lihasisaldusega toitu valmistada :)
Allolevast kogusest sain nii 15 suuremat kotletti, ning kogu valmistusaeg on 35-40 minutit.
2 purki punaseid ube (1 purk on 380-400 g)
2 suuremat sibulat
1 suvikõrvits
1 suvikõrvits
3 tl karripulbrit
soola
75 - 100 g täistera nisujahu
veerand tšilli piprast (kes armastab vürtsikamaid roogasid)
õli praadimiseks
Kurna ja loputa oad ning vala suuremasse kaussi ning masseeri kätega puruks. Lisa peeneks hakitud sibul, riivitud suvikõrvits, karripulber, tükeldatud tšilli, sool ning jahu. Sega kätega läbi, kuni kõik ained on omavahel ühtlaselt segunenud ja maitsestunud. Maitse taigent ja vajadusel lisa veel soola. Aja pann kuumaks, vala sinna õli ning vormi kahe lusika vahel (või käte vahel) kotletid ning prae mõlemalt poolt krõbedaks.
Väga mõnus on neid niisama süüa, kikerhernekarri kastmega või siis kasuta neid hamburgeri vahel.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar