Krevette ei olegi ma eriti toitudes kasutanud. Aga kunagi on ikka esimene kord. Quiche ehk lahtise piruka sisu võib kasutada ka kinniste väiksemate pirukate valmistamisel.
Koostis:
Taigen:
2 dl nisujahu
1 sl kartulitärklist
0,5 tl küpsetuspulbrit
soola
70 g võid
3 sl hakitud peterselli
0,5 - 1 dl vett
Täidis:
150 g kooritud krevette
200 g suvikõrvitsat
1 punane paprika
390 g purustatud tomateid
1 küüslauguküüs
1,5 tl kalamaitseainet
soola ja pipart
250 g riivitud juustu
Sega taigna jaoks kuivained omavahel, lisa toasoe või ja hakitud petersell. Sega läbi ning nirista hulka 0,5 dl vett ja sõtku ühtlaseks massiks. Vajadusel lisa veel vett, kuni saad ühtlase taignapalli.
Prae pannil võis õrnalt mõlemalt poolt suvikõrvits. Nõruta (sulatatud) krevetid ja sega purustatud tomatite, tükeldatud paprika ja küüslauguga. Lisa kalamaitseaine, sool ja pipar. Rulli taigen neljakandiliseks (kasutasin vormi 21x21cm). Kata vorm küpsetuspaberiga ning pane rullitud taigen vormi ja vooderda ka seinad. Lisa taignapõhjale praetud suvikõrvits. Selle peale riputa õrn kiht riivitud juustu. Seejärel tõsta sinna peale täidis ning sellele riputa peale ülejäänud juust. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar