pühapäev, 28. veebruar 2016

Kartuli-lõhevorm päikesekuivatatud tomatitega

Üle pika aja õnnestus poest hea hinnaga lõhefileed saada ja loomulikult tuli mitu õhtut järjest kala süüa ja isu veel täis ei saanud :)

Allolev retsept pärineb Nami-Nami kogust ja on meie pere poolt heakskiidetud. Ah-jaa, kui üks kahenädalane tegelane tavaliselt jorrab, kui vanemad söövad, siis täna saime õhtusööki nautida vaikuses, sest tibu lihtsalt vaatas meie tegevust rahulikult pealt :)

Koostis:
600 g kooritud kartuleid
500 g lõhefileed
8 päikesekuivatatud tomatit õlis
1 spl tomatipastat
1 spl õli
2-3 küüslauguküünt
peotäis värsket basiilikut
soola ja pipart
võid ahjuvormi määrimiseks
mõned viilud mozzarellajuustu


Koori kartulid, lõika ca 3 cm tükkideks. Pane parajalt suurde võitatud ahjuvormi ühekordse kihina, maitsesta vähese soolaga ja nirista peale tomatipasta ja õli segu. Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 20-25 minutit, kuni kartulid on pehmed, aga mitte veel pruunistunud.
Samal ajal puhasta kalafilee luudest ja lõika 2-3 cm tükkideks.
Võta vorm ahjust välja, sega kartulid kergelt läbi ning laota peale kalatükid. Maitsesta soola-pipraga ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit.
Lõika päikesekuivatatud tomatid väiksemateks tükkideks, haki küüslauk. Puista tomati-küüslaugusegu kartulitele-kalatükkidele, pane peale ka mõned mozzarellaviilud ning pane veel 10 minutiks ahju.
Võta ahjust välja, puista peale hakitud basiilik, maitsesta vajadusel soola-pipraga. Serveeri kohe. Kõrvale sobib värske salat või nt külm hapukoorekaste.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar