pühapäev, 28. veebruar 2016

Õuna-martsipanikook

Krõbe põhi ja mahlane martsipanine täidis, millele lisavad krõmpsuvust katteks olevad mandlilaastud.

Koostis:
Põhi:
200 g nisujahu
50 g suhkrut
100 g võid
1 munakollane
1–3 sl hapukoort


Täidis:
450–500 g riivitud õunu
50 g võid
4 dl kohvikoort
300 g martsipani
1 sl jahu
100 g suhkrut (kui martsipan on väga magus, jätke suhkur lisamata)
3 munakollast
mandlilaaste


Pange kaussi jahu ja suhkur, lisage väikesteks kuubikuteks hakitud külm või. Töödelge segu käte vahel puruseks tainaks. Lisage munakollane ja hapukoort, sõtkuge tainas ühtlaseks palliks, vajadusel lisage hapukoort. Suruge tainas võitatud 24–26cm diameetriga lahtikäiva vormi põhja ja külgedele, torgake põhja kahvliga auke. Pange täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Riivige õunad ja martsipan. Kuumutage potis koor ja või, lisage martsipan ja vajadusel suhkur. Kui martsipan on sulanud, eemaldage tulelt, laske natuke jahtuda. Kloppige munakollased jahuga lahti ja niristage pidevalt segades koore-martsipanisegusse. (Kui muna-jahu mass on paks, lisa sellele mõned supilusikatäied koore-martsipani segu ja siis nirista ülejäänud koore-martsipanisegusse.) Kuumutage keemiseni ja eemaldage tulelt. Valage pool martsipanisegust riivitud õuntele, segage läbi ja laota koogivormi põhjale. Vala peale ülejäänud martsipai-kooresegu ja puista peale rohkelt mandlilaaste. Küpsetage 200 kraadises ahjus umbes 30 minutit – kuni täidis on hüübinud ja kenasti kuldne.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar