laupäev, 6. veebruar 2016

Mandlihõnguline kana

Õhtusöök sai täna väga maitsev. Võttis küll veidi aega, aga tulemus oli seda väärt. Eriti hea on mandlihõngulist kana pakkuda kartuli muffinitega, mille väljanägemine paneb rooga juba silmadega sööma. Algne retsept pärineb raamatust "Koduköögi meistriklass", mida siis sai vastavalt oma äranägemisele veidi tuunitud.

Koostis:
500 g kanafileed
2 dl mandlilaaste
4 dl kana- või köögiviljapuljongit
3 viilu peekonit
1 suurem sibul
1 punane tšilli
4 suuremat küüslauguküünt
1 kaneelikoor
2 tl kuivatatud oreganot
2 loorberilehte
1 dl vahukoort
3/4 tl soola
õli

Rösti 3/4 dl mandlilaaste kuival pannil kuldseks. Ülejäänud kogus peenesta/jahvata näiteks blenderis. Tõsta pannilt röstitud mandel kõrvale. Kuumuta pann uuesti ja prae kuivalt jahvatatud mandel, kaneelikoor, loorberileht ja oregano 3 minutit, kuni need on kuldsed. Tõsta segu kõrvale, puhasta pann köögipaberiga, lisa õli ja prae kanafilee mõlemalt poolt kuldseks. Tõsta ka kana ootele.

Prae tükeldatud peekoniviilud nii minutike, lisa tükeldatud sibul, katki pressitud küüslauguküüned, tükeldatud tšilli ja prae nii 4 minutit. Sega hulka mandlipuru ja puljong. Sega ja kuumuta keema. Aseta pannile ka kana ja maitsesta soolaga ning alanda kuumus. Kata pann kaanega ja lase kanal pehmeks haududa (nii 20-25 minutit). Lisa vahukoor ja kuumuta veel kord keema. 

Eemalda kaneelikoor ja loorberilehed ning serveerimisel puista kana üle röstitud mandlilaastudega. Serveeri näiteks kartuli muffinitega.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar