kolmapäev, 24. veebruar 2016

Õunapommid

Veebruarikuus proovin väga vähe jahutooteid tarbida. Küll aga on magusaisu kogu aeg. Võib-olla tuleb see sellest, et 24/7 olen värske emme rollis ning energiat kulub ikka meeletult. Ei ole võimalik enam nii õhtul kell 23 voodisse minna ja südame rahuga 8h järjest magada. Üks pisike piiga nõuab päris palju tähelepanu, hoolitsust ja tingimusteta armastust.

Nii et ilmselt kompenseerin oma vähest väsimust köögis maitsvate dessertide vaaritamisega. 

Õunapomme on väga lihtne teha ja maitsevad soojalt koos jäätisega väga mõnusalt ja lõõgastavalt. Mõne jaoks on kohvi tarbimine lõõgastus, minu jaoks maitsvad magustoidud.

Koostis 4-le:
3 keskmist puhastatud ja tükeldatud õuna
4 filotaigna lehte
2 spl suhkrut
1 spl kaneeli
0,5-1 tl muskaatpähklit
veidi värskelt pigistatud sidrunimahla
1 tl sidrunikoort
1 spl purustatud pähkleid

Lõika filotaigna lehed neljaks. Võta neli ruudukujulist lehte ja iga lehe vahele määri võid või oli. Seejärel paiguta nn "kokku kleebitud" lehed võiga määritud ramekin- või muffinivormidesse. 

Sega omavahel õunad, suhkur, kaneel, muskaatpähkel, purustatud pähklid ning sidrunimahl ja -koor ning täida vormid. Filotaigna lehe ääred, mis jäid üle ramekinvormi, määri ka õli või võiga ning vajuta need ääred sisu peale, nagu kataksid sisu kinni.

Küpseta 200 kraadi juures 10-15 minutit ning serveeri soojalt jäätisega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar