pühapäev, 17. mai 2015

Hapukapsasupp

Kevad on sel aastal väga tuuline ja jahe olnud. Eelmine aasta samal ajal sai sõbranna sünnipäeva kleidikestes terrassil peetud. See aasta pole pilk veel kleitide peale kapis läinud. Päris aus olla, siis ma kandsin täna isegi talvejopet, kui rahvarallit käisin mehega vaatamas. Päris külm hakkas kohapeal seistes ja vihmavarju peakohal hoides. Koju jõudes otsustasin teha ühe soojendava hapukapsasupi, mida muidu olen enamasti vaid talvel maitsnud. Ja liha tuli ikka südamest panna, et meest ka meelitada suppi sööma.


Koostis:
500-600 g sealiha
500 g hapukapsast
2 porgandit
1 sibul
2 loorberilehte
soola, pipart

Pese lihatükk ja pane see külma veega potti keema. Lisa loorberilehed ja terapipar. Keemisel tekib vaht, mis vahukulbiga eemalda. Kui enam vahtu ei eraldu, keeda liha nii 1h 30
min madalal temperatuuril.

Tükelda sibul ja riivi porgand. Kuumuta pannil õli ja hauta sibulat ja porgandit nii 5 minutit madalal kuumusel.

Kui liha on keenud, eemalda liha potist (samas võid selle lihatüki ka potti jätta, kui köögivilja lisad.) ning vajadusel kurna puljong läbi sõela puhtasse potti. Eriti vajalik on see siis, kui liha on kondiga. Pane puljong uuesti tulele ning lisa hautatud porgand ja sibul ning hapukapsad. Lase köögiviljal nii 30 minutit vaiksel tulel podiseda ning siis lisa tükeldatud liha ning jäta veel 30-50 minutiks podisema. Jättes liha potti, kui lisad köögiviljad, keeda supikest madalal temperatuuril nii 1h.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar