laupäev, 2. mai 2015

Hot Dog Rootsi moodi

Tegelikult ei arva ma hamburgeritest ja hot-dogidest suurt midagi erinevalt mu abikaasast. Teiseks informeeris ta mind, et rootslased söövad hot-doge krevetikastmega... Selline toidukooslus pani mind ainult kulmu kergitama ja huvi aina kerkis, et kuidas saab midagi sellist maitsev olla. Egas midagi. Kuna ma keeldun ostmast valmis hot-doge poest või mõnest bensiinijaamast, siis otsustasin kodus ise valmistada.

Tuleb tunnistada, et frankfurter-vorsti (vms) kui ka krevetisalati maitsete kooslus on päris intrigeeriv ja hea :)

Krevetisalati koostis:
1 dl majoneesi
1/2 dl paksemat hapukoort (creme fraiche)
2 tl kanget sinepit v Dijon sinepit
2 spl hakitud tilli
2 spl hakitud murulauku
1 spl riivitud (tuubi)mädarõigast
näpuotsaga soola ja pipart
200 g kooritud, keedetud krevette

Sega kõik salati ained ja pane enne serveerimist külmikusse laagerduma.

Vorstide jaoks keeda vesi, millesse oled lisanud 1 loorberilehe ja mõned pipraterad. Lisa keevasse vette vorstid ja keeda nii 10 minutit.

Hot-dog saiad pane nii 5 minutiks 150 kraadisesse ahju soojenema. Seejärel lisa saia vahele vorst, vorsti peale vajadusel veidi ketšupit ja selle peale krevetisalat.


Smaklig måltid!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar