esmaspäev, 4. mai 2015

Kaukaasia šašlõkk

Alles täna sain aru, et kõige klassikalisem marinaad on ikka kõige parem. Kusjuures eelnevatel aastatel olen ma alati vältinud äädikamarinaadis liha, sest see lihtsalt ei maitsenud mulle. Ja miks - vastus vägagi ilmselge, ma ei teinud seda marinaadi kunagi ise, vaid ostsin kaubanduskettidest. Ääretult suur vahe on ikka ise tegemisel ja masstootmisel :)

Koostis:
ca 800 g seakaelakarbonaadi
3-4 sibulat ketasteks lõigatuna
2-3 tükeldatud küüslauguküünt
2 sl 30% äädikat
1,5-2 tl soola
1 tl suhkrut
1 tl purustatud pipart

Lõika kaelakarbonaad nii 4x4 cm kuubikuteks. Lisa lihale kõik marinaadiks vajaminevad ained ning masseeri lihatükke nii, et sibulast hakkab mahlasid eralduma. Kata kauss toidukilega ning lase ööpäev lihal külmikus maitsestuda. 

Vardasse ajamisel võib lihatükkide vahele näiteks suvikõrvitsaid pikkida. Grillimisaeg on väga kõikuv, sõltudes grillist ja lihatükkide suurusest, kuid üks on kindel - ise tuleb grilli juures valves olla ja silma peal hoida :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar