kolmapäev, 27. mai 2015

Paneeritud kana vürtsikas kastmes

Õhtusöögi valmistamine oli täis üllatusi. Esmalt tegin valmis kastme, seejärel panin grilli sooja, et liha selle peal küpsetada, jättes köögi rasvapritsmetest puhtaks. Küll aga oli mu üllatus suur, kui avastasin, et pardiliha asemel olin kappi hoopiski pannud kanaliha. :) Kaste oli just mõeldud pardiliha kõrvale. Mis seal siis ikka, tuli kiiresti ümber orienteeruda. Gaas kinni ja pliit tööle. Nii paneeritud kana valmiski :)

Koostis:
2 kanafileed
soola, pipart
riivsaia

Kastme jaoks:
väike jupp ingverit
2 hakitud küüslauguküünt
1 peeneks hakitud tšillipipar
0,5 kl puljongit
2-3 sl sojakastet
2 sl ketšupit
1 tl suhkrut
pipar
2 sl võid

Kõigepealt siis võib valmis teha kastme, mis sobib ideaalselt iga linnuroa kõrvale ning kindlasti sobib see neile, kes armastavad vürtsikamaid toite. Sulata paksema põhjaga potis või. Lisa sellele pöidlasuurune jupp peeneks hakitud ingverit, hakitud küüslauguküüned ja tšillipipar. Kuumuta läbi ja lisa puljong. Sega juurde sojakaste, ketšup, suhkur ja pipar. Lase veidike keema tõusta. Vajadusel võid kastet tärklisega paksendada. Eriti luksusliku maitsebuketi annab kastmele törts kanget alkoholi.

Paneeritud kana valmistamiseks lõika fileed veidikene väiksemaks ja tao lihahaamriga õhemaks. Kata filee mõlemalt poolt riivsaia ja maitseainetega ning prae pannil kuldpruuniks. Kui ma esimest korda paneeritud kana tegin, siis tundus mulle nii võõras mitte kasutada mune ja jahu. Riivsai teeb oma töö ka ilma lisanditeta ära :)

Väga kergesti valmiv õhtusöök ongi valmis!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar