pühapäev, 10. mai 2015

Lihtne rabarberikook

Nädalavahetused kuidagi iseeneseslikult kujunevad toitude nautimiseks. Plaanisin teha õunakooki, kuid kuna poes vaatasid vastu suured ja isuäratavad rabarberid, siis tuli taas isu millegi hapuka ja mahlaka järele. Õunad on saadaval aastaringselt, kuid rabarbereid just väga pikalt lettidelt ei leia (muidugi õnnelikud on need, kel oma koduaias need kasvamas), seega tuleb enda rabarberiisu täis süüa :)

Nii valmiski väga mahlane ja kohev rabarberikook, mille ärasöömist tuli ikka kõvasti enesel takistada, vastasel juhul oleks vorm õhtuga tühjaks matsutatud :)

Koostis:
3 dl nisujahu
1,5 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
100 g võid
2 muna
1 dl piima
3 sl hapukoort
500 g rabarberit
soola

Peale riputamiseks:
1 tl kaneeli
2 tl suhkrut
2 tl kookoshelbeid

Vahusta muna suhkruga, lisa sulanud või. Vahusta veel hetk ja lisa hapukoor ja piim. Sega taigen. Teises kausis sega omavahel jahu (olen teinud ka kaera- ja mandlijahuga, kumbagi siis 1,5 dl), küpsetuspulber ja sool. Vala kuivained vedeliku hulka. Sega taigen kokku ja lisa rabarberitükid.

Määri ahjuvorm (ma kasutasin mõõtmetes 16x22) võiga või kata koogivorm küpsetuspaberiga, vala taigen vormi ning riputa peale kaneeli-suhkru-kookoshelveste segu. Küpseta 180 kraadi juures 35-40 minutit.

Maitseb hästi nii külmalt kui ka soojalt. Võid kõrvale pakkuda ka vanilje kastet.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar