neljapäev, 29. jaanuar 2015

Hõrgud sidruniküpsised


Eile tasus vaid mõelda, et isuke on küpsiseid teha, kui ilmus FBsse kellegi viide Olga sidruniküpsistele. Just see, mida ma olin tahtnud! Veidi hapukas, veidi mure ja ikkagi küpsis :) Mõeldud tehtud.

Retsepti jälle mugandasin oma äranägemise järgi ja tulemus sai väga suurepärane!

Allolevast kogusest saab 30 küpsist.

Koostis:
200 g jahu
100 g maisijahu *
2 muna
150 g võid
150 g suhkrut
1 sidrun
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillsuhkrut
0,25 tl soola
tuhksuhkrut

Soovi korral tilk looduslikku kollast toiduvärvi.

Tõsta koostisained toatemperatuurile. Riivi sidrunilt koor ja pigista mahl välja. Sega kausis kokku kuivained.

Vahusta toasoe või suhkru ja sidrunikoorega. Lisa munad ja jätka vahustamist. Lisa sidrunimahl (ja toiduvärv). Viimasena sega juurde kuivained. Pane taigen nii 3 tunniks külmikusse.

Eelkuumuta ahi 170 kraadini. Tõsta tainas külmikust välja. Võta teelusikaga taigen ning vooli nendest väikesed pallid ning veereta pallid rohkes tuhksuhkrus. Mida varem sa taigna külmikust välja võtad, seda halvem on pallikesi vormida. Pane pallikesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jättes piisavalt ruumi nende vahele, sest nad paisuvad. Kokku peaks saama 2 plaaditäit küpsiseid. Küpseta ahjus 12-14 minutit. Täielikult jahtunud küpsised säilita õhukindlas karbis.

* Võib kasutada ka 100g mandlijahu. Või siis ainult tavalist jahu, kuid siis on üldkogus 260 g. Mina kasutasin maisijahu, kuna see annab kena kollaka jume ning ei pea toiduvärve siis kasutama.