neljapäev, 29. jaanuar 2015

Sealiha apelsinikastmes

Kuna hommikusöögi üheks komponendiks oli apelsin, siis selle valisin ka õhtusöögi juurde. Liha jääb väga mahlane ja veidi isegi eksootilise maitsega.

Koostis:
500 g seakaelakarbonaadi
1 sibul
2 küüslaguküünt
2 dl värskelt pressitud apelsini mahla
1 sl värskelt pressitud sidruni mahla
1 sl fariinisuhkrut

Lõika lihast 1 cm paksused viilud ning tambi lihahaamriga õhemaks. Maitsesta soola ja pipraga ning pruunista pannil mõlemalt poolt. Tõsta võiga määritud ahjuvormi.

Puhasta ja lõika sibul ning küüslauk. Pruunista mõni hetk ning lisa fariinisuhkur. Vala pannile apelsini- kui ka sidrunimahl. Kuumuta veidi ning vala lihale. 

Kata vorm fooliumiga ning küpseta 180 kraadi juures 35 minutit.

Liha juurde serveeri värsket salati ja apelsinifileed.