neljapäev, 22. jaanuar 2015

Sealiha seente ja sibulaga

See oli eelmine aasta, kui viimati kasutasin toidus sealiha. Siis sai valmistatud lihasalatit. Nüüd valmis midagi täiesti klassikalist, kuid samas väga hõrku ja mahlast. Toidutare retsept on väga lihtne ning üsnagi kiiresti jõuab toit ka lauale.

Koostis:
800 g seakaelakarbonaadi
250 g šampinjone (pruunid)
3 tk sibul
0,5 dl brändi
2 dl vahukoor
Sool, pipar, võid ja õli praadimiseks

Lõika karbonaad viiludeks ja tambi lihahaamriga veidikene õhemaks. Maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta pannil õli ja pruunista liha mõlemalt poolt ning tõsta võiga määritud ahjuvormi. Pane pannile või ning pruunista sibul ja seened. Nirista juurde brändi ja hauta aeg-ajalt segades 4 minutit kõrgel kuumusel. Lisa koor ja kuumuta veel nii 1-2 minutit. Vala segu lihale ning kata ahjuvorm fooliumiga. Küpseta 175 kraadi juures nii 30 minutit või, kuni liha on pehme. Serveeri kartulite või köögiviljaga.