teisipäev, 13. jaanuar 2015

Täidetud suvikõrvitsad ja oa-peedisalat

Täna teine lihavaba päev. Meeldiv on tõdeda, et lihavabad toidud on nii maitsvad. Abikaasa kahjuks minuga nõus ei ole. Tema sõnul on need söödavad, kuid ilma lihata toit ei olevat õige toit :) Kui põnev on sellise protsessi käigus jälgida oma keha, mis ta räägib. Abikaasa oma kindlasti pajatab lihasõltuvusest :)

Täna täitsime kõhtusid mahlakate suvikõrvitsate ja oa-peedisalatiga. Nagu kõik eelmised roadki, siis ka nende soolaste toitude puhul on kogus arvestatud 2 sööjaga.

Koostis:
1 suvikõrvits
1 sl võid
2 küüslauguküünt
250 g kodujuustu
1 tl kuivatatud basiilikut
2 sl riivsaia
50 g riivjuustu
soola, pipart

Kaunistamiseks:
hakitud peterselli

Oa-peedisalati koostis:
250 g keedetud peeti
2 marineeritud kurki
230 g erinevate ubade konserv 
3 sl majoneesi
3-4 sl hapukoort
soola, pipart

Kaunistamiseks:
hakitud peterselli

Lõika suvikõrvits pikuti pooleks ja eemalda lusikaga seest sisu. Suvikõrvitsa seinad jäävad nii 0.5 cm paksuseks. Pane poolitatud vili võiga määritud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadises ahjus 7-10 minutit. Tükelda suvikõrvitsa sisu ja prae mõned minutid pannil. Lisa pressitud küüslauk, sega läbi ning jäta veidikeseks jahtuma. Vala pannil olev segu kodujuustu hulka, lisades ka maitseained ning sega läbi. Tõsta segu poolitatud suvikõrvitsate sisse, riputa peale riivsai ja kata pealt juustuga ning pane 20 minutiks 190 kraadisesse ahju.

Salati valmistamiseks vala nõrutatud oad kaussi. Riivi või tükelda peet ja tükelda ka kurk ning lisa ubadele. Lisa hapukoor, majonees ja maitseained ning sega kõik läbi.

Kaunista nii salat kui suvikõrvitsad hakitud peterselliga.