esmaspäev, 12. jaanuar 2015

Küpsetatud tursk ja toorjuustutäidisega šampinjonid

See nädal on meil peres ainulaadne - nimelt otsustasime terve nädala jooksul menüüst välja jätta lihatooted. See on paras katsumus inimesele, kes armastab liha :) Kuid samas on see ka tõsine proovile panek mulle, kes peab nädalaks tervisliku menüü koostama.

Täna tegin algust tursafilee ja ahjušampinjonidega.

Koostis:
500 g tursafileed
2 küüslauguküünt
0,5 sl tilli
2 sl õli
soola, pipart

Tar-tar kaste:
1 dl majoneesi
1 sl hakitud sibulat
1 sl sidrunimahla
2 tükeldatud marineeritud kurki
soola, pipart

Seened:
10 tk šampinjoni
100 gr murulaugumaitselist toorjuustu
1/4 punast paprikat

Kuivata kala köögipaberiga. Purusta küüslauk, sega tilli, õli ja maitseainetega. Pane kala võitatud väiksemasse ahjuvormi. Vala segu kalale, määri kala kenast seguga kokku.
Küpseta kala 185 kraadi juures 20-25 min.

Puhasta seened ja eemalda jalad. Puhasta paprika ja lõika pisikesteks tükkideks ning sega toorjuustuga. Täida seened seguga ning lao küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 185 kraadi juures 15-20 min.

Kõrvale võib pakkuda maitsvat kreeka salatit.