teisipäev, 20. jaanuar 2015

Kodujuustu-peekoni pirukas

On naasnud aeg, kui kodus taas liha toidu sees kasutan. Hiljutistel otsingutel virtuaalses toidumaailmas hakkas silma mulle üks retsept ühe toreda toidu armastaja Olga blogis. Olen eelnevalt vaid ühe korra kodujuustu ahjuroas kasutanud (vt. täidetud suvikõrvits) ja maitse oli väga hea. Sel korral siis proovin midagi uut ja vähese lihaga.

Nagu ikka, on maitsesoovid kõigil erinevad, seetõttu muutsin esialgset retsepti.

Koostis:

Taigen:
100 g võid
1 dl maisijahu
3 dl jahu
0,75 tl soola
1 muna
150 g kohupiima
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
140 g toorsuitsupeekonit
1 väiksem porru
pool paprikat
pool suvikõrvitsat
300 g kodujuustu
3 muna
200 g riivitud juustu
2 tomatit
vahemere ürdisegu
1 tl kuivatatud basiilikut
0,25 tl paprikapulbrit
must pipar

Taigna valmistamiseks näpi või soola, jahu ja küpsetuspulbriga ühtlaseks. Algses retseptis on 4 dl tavalist jahu, kuid kuna mulle meeldib maisijahu ilus kollane värv, siis lisasin ka seda taignasse. Iseenesest on maisijahu gluteenivaba toode, seega oleks päris huvitav nisujahu maisijahu vastu üldse välja vahetada. Aga tasa ja targu :) Lisa muna, kohupiim. Suru taigen küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja ja äärtele. Pane külmkappi, kuni valmistad täidist.

Täidise tegemiseks prae peekon, lisa pannile porru, suvikõrvits ja paprika. Prae kergelt läbi ja lase jahtuda. Kui täidis on leige, siis lisa kodujuust, riivitud juust, munad, basiilik, ürdisegu ja paprikapulber. Saadud täidis kalla põhjale, peale aseta tomativiilud ning jahvata musta pipart.

Küpseta pirukat 200 kraadises ahjus 35 minutit. Naudi soojana!